מדדים (גורמים תלויים) | פירוט דרכי מדידה |
גובה/אורך הצמח | מדידה מבסיס ועד שיא הצמח |
מספר עלים | ספירה |
אורך עלים וחלקיהם: | א. אורך עלה שלם – מדידת כל אורך עלה מבסיסו (מהגבעול) ב. אורך פטוטרת – מדידת אורך פטוטרת מהגבעול עד הטרף ג. אורך טרף |
שטח פני עלים | א. הכפלת אורך ברוחב העלים (אומדן המתאים לעלים פשוטים) ב. לעלים בעלי מבנה לא אחיד ראו: מדידת שטח פני עלה (8) |
עמדת העלים | ספירת מספר העלים בעמדה שרועה ובעמדה מזדקרת. |
מספר שורשים | ספירה- בצמח בעל ציצת שורשים - אומדן, למשל השורש המסועף ביותר יכול להיות 100% והאחרים באופן השוואתי אליו. |
אורך שורשים | בשורש יחיד – מדידת אורך בסרגל בציצת שורשים – מדידת השורש הארוך ביותר |
צבע העלים | יצירת סקלה של גרדיאנט צבעים, למשל ירוק / צהוב או צבעים מתאימים אחרים, ראו: כימות צבע בעזרת סקלת צבעים (10) |
צבע מִפְרָקים | א. ספירה של כמות מפרקים צבועים סגול / אדום יחסית לכמות הירוקים. ב. יצירת סקלה של צבעים, מירוק לסגול/ אדום. ראו: כימות צבע בעזרת סקלה של צבעים (10) (בצמחים כמו אזולה ויקינטון, צבע המפרקים יכול להשתנות מירוק לאדום או סגול עקב נוכחות אנטוציאנינים.) |
משקל הצמח או משקל רקמות נבחרות | בתום הניסוי, קצירת הרקמות המבוקשות ו: א. יבוש בתנור ושקילת משקל "יבש" ראו: מדידת משקל יבש של רקמה צמחית (9) ב. שקילת משקל "רטוב" – אחרי הספגת מים חיצוניים ג. יחס משקל שורש / עלווה ד. יחס משקל טרי / יבש |
מספר שלוחות | ספירת מספר השלוחות שיוצר סביבו צמח המים. |
אורך פרקים בגבעול | מרחק בין מפרק למפרק (מאפיין חשוב בצמחים כגון אלודיאה או סלביניה) |
אורך תאים | בדיקה ומדידה מיקרוסקופית ראו: מדידת גודל תאים במיקרוסקופ (7) |