מסמך טעימות מדע לחנוכה (2017) נפוץ
על-ידי המרכז הארצי למורי ביולוגיה 2302 הורדות
הורדה (docx, 20 KB)
teimot_mada_lechanuka_2017.docx
צוות מרכז המורים
מה מעניק לסופגניות את האווריריות והגמישות של הבצק, ואיך אפשר להבטיח שייצאו הכי טוב שאפשר?
בהתפחת בצק מתקבלים פחמן דו-חמצני ואלכוהול. מדוע איננו משתכרים מהסופגניות שאנחנו ואוכלים בחנוכה?
ולמה במתכונים רבים של סופגניות רשום להוסיף ברנדי (או אלכוהול אחר) לבצק כדי למנוע ספיגת שמן. האם יש אמת בדבר? מה הסיבה לזה?
התשובות - במדע.