קובי בן ברק
ההסבֵּר המובא כאן למושגים חומצה ובסיס הוא דוגמה לאופן בו פועל המדע. לפנינו שלל תופעות הקשורות כולן לחומציות – טעמו החמוץ של היוגורט, שינוי צבעם של חומרים מסוימים (אינדיקטורים), עיכוב פעילות אנזימטית וריאקציות כימיות וביוכימיות רבות, ועוד. לתצפיות מָאקרוסקופיות הניתנות להסבר על-ידי מודל תיאורטי, מוצע גורם מיקרוסקופי, הנסתר מחושינו, והוא האחראי לשלל התופעות הנצפות, הנראות שונות ובלתי קשורות זו לזו.
עלון 184, להורדה כקובץ וורד