טוען...

תיקייה חומרים מקורס עדכון ידע מדעי 2017-2018

video הרצאה מתוקשבת - אפיגנטיקה נפוץ

ד"ר הדס בר יוסף, במסגרת קורס עדכון ידע מדעי למורי ביולוגיה 2017-2018

ההרצאה תעסוק בשלבי ההתפתחות העובריים הראשונים. ד"ר הדס בר יוסף, מנהלת את יחידת שימור הזנים הטרנסגניים באוניברסיטת תל-אביב, ובעלת השכלה בגנטיקה ובמחקר אודות השפעות של כימותרפיה על פוריות ושימור פוריות. ד"ר בר יוסף תספר על מערכת הרביה הנקבית באדם ובעכבר, מרכיבים, התפתחות וכמובן זקיקים ובייציות. ההרצאה תעסוק גם בהפריות חוץ גופיות והתפתחות עוברית מוקדמת. וכן על אפיגנטיקה, מהי וכיצד היא באה לידי ביטוי בתאי המין ובשלבי העובר המוקדמים.

video הרצאה מתוקשבת - את מי להאשים בריצה למקרר? (2017) נפוץ

ד"ר יעל קופרמן, במסגרת קורס עדכון ידע מדעי למורי ביולוגיה 2017-2018

העלייה הדרמטית בשיעורי ההשמנה מעידה על כך שבאוכלוסייה שלנו ככלל צריכת האנרגיה גבוהה מהוצאתה. אבל למה בעצם? בהרצאה נדבר על מנגנון בקרת האנרגיה בגוף ונציג את השחקנים העיקריים בו. נדבר על השפעות גנטיות, סביבתיות והאינטראקציה ביניהן בדגש על מצבי לחץ חריפים וכרוניים. אחרי שנבין את המנגנון הבסיסי, ננסה להסביר את ההעדפה שלנו, אך גם של יונקים פשוטים יותר, למזונות מנחמים, עתירי שומן וסוכר. ננסה להבין למה כולנו זקוקים לקצת נחמה.

video הרצאה מתוקשבת - ביולוגיה התפתחותית (2017) נפוץ

אייל שכטר, במסגרת קורס עדכון ידע מדעי למורי ביולוגיה 2017-2018

כיצד מתפתחים יצורים מורכבים ורב-תאיים - באופן שחוזר על עצמו במדויק בקרב בני אותו המין - מתא בודד ראשוני (זיגוטה/ביצית מופרית)? זוהי השאלה הבסיסית איתה מתמודדת הביולוגיה ההתפתחותית. תחום יסודי זה במדעי החיים, בעל הסטוריה עשירה ומגוונת, זכה בעשורים האחרונים לעדנה מחודשת בזכות המחקר הגנטי המתקדם אותו ניתן לבצע באורגניזמי מודל (זבובי דרוזופילה, תולעי קרקע, דגי זברה ועכברים), והתובנות בדבר השימור הרב של עקרונות ההתפתחות בין מינים שונים. ההרצאה תסקור נושאים מרכזיים, בהם המנגנונים המולקולריים לקביעת צירי הגוף, אופן ההתמיינות של מערכות הגוף העיקריות (עצבים, שרירים, עיכול וכד׳), מנגנונים תאיים האחראיים על ״ביצוע״ התכניות ההתפתחותיות והרלוונטיות של התחום למחקר ביו-רפואי ולאבולוציה.

הרצאה מקוונת, ביולוגיה התפתחותית סרטונים ומצגות,

video הרצאה מתוקשבת - וירוסים נפוץ

ד"ר ציפי קרא-עוז, במסגרת קורס עדכון ידע מדעי למורי ביולוגיה 2017-2018

מגיפות ליוו את האדם משחר האנושות. בשנים האחרונות מתרבים הדיווחים על התפרצויות ומגיפות שנגרמו מוירוסים שלא היו ידועים קודם או מוירוסים שגרמו להדבקה באזורים שלא היו בהם קודם כמו למשל HIV, שפעת החזירים, אבולה, זיקה וכד'. ד"ר ציפי קרא-עוז, מנהלת המעבדה הוירולוגית במרכז הרפואי רמב"ם ומרצה לוירולוגיה בפקולטה לרפואה של הטכניון, תספר לנו על תופעה זאת ועל הגורמים המעודדים אותה- גורמים הקשורים באדם ובסביבתו וגורמים הקשורים לוירוסים וליכולתם להשתנות.

video הרצאה מתוקשבת - ממדע בסיסי לפיתוח תרופה חדשנית ללוקמיה (2017) נפוץ

ד"ר אבנר פינק, במסגרת קורס עדכון ידע מדעי לשנת 2017-2018

הרצאה זו עוסקת בהבנת התפקיד של הקינאז CKIα במערכת ההמטופוייטית.
בהרצאה -  על רגולציה ומודולציה של המערכת החיסונית, ועל העבודה העכשווית במעבדה הכוללת פיתוח תרופה ללוקמיה מילוציתית אקוטית (Acute Myeloid Leukemia, AML) שנמצאת בשלבים פרה-קליניים מתקדמים.
הרצאה מקוונת, ביולוגיה של האדם>סרטונים ומצגות, לאוקמיה, סרטן, מח עצם, חיסון, ניסויים בבעלי חיים, CML, AML, נוקאאוט.

video הרצאה מתוקשבת - רבייה ואי-פיריון בבני אדם נפוץ

גב' אירית מילר, במסגרת קורס עדכון ידע מדעי למורי ביולוגיה 2017-2018

פוריות היא תחום חם וחשוב- זו בעצם הפעילות החשובה ביותר לכל המין החי. אז מהי רבייה? אנחנו זקוקים לתא ביצה ולתא זרע כדי ליצור חיים חדשים. מהם הפקטורים החשובים המשפיעים על יכולת הפוריות הנשית והגברית? האם ישנה עלייה בבעיות פוריות? והאם אלו תלויות בסביבה האנושית המתועשת? ואולי זה אורך החיים שלנו? או הגנטקיה? אירית מילר, דוקטורנטית במעבדה של פרופ' רות שלגי באוניברסיטת תל-אביב, חוקרת בתחום הפוריות ומתמחה בהשפעות המסלולים הדלקתיים בעקבות גירוי הורמונלי לטיפולי פוריות וסינדרומים כמו שחלות פוליציסטיות תענה על חלק מהשאלות המעניינות האלה בהרצאתה.

video הרצאה מתוקשבת - רגנרציה של שריר הלב ביונקים נפוץ

ד"ר רחל סריג, במסגרת קורס עדכון ידע מדעי למורי ביולוגיה 2017-2018

איך לתקן לב שבור?
האם ניתן לחדש את רקמת הלב ביונקים לאחר פציעה?
ד"ר רחל סריג, מדענית סגל במחלקה לביולוגיה מולקולרית במכון ויצמן למדע וחוקרת תהליכי רגנרציה, תאי גזע והתמיינות, והקשר שלהם לסרטן. ההרצאה תעסוק בתחום הרגנרציה באופן כללי, ותתמקד ביכולת התחדשות שריר הלב ביונקים, ובהתפתחויות האחרונות:
מהם המנגנונים הידועים כיום שעשויים לעזור בחידוש רקמת הלב ביונקים לאחר התקף לב? והאם ניתן יהיה ליישם אותם בפועל, לאור הקשר שבין רגנרציה וסרטן?

video הרצאה מתוקשבת: חיידקים בחקלאות - נזק מול תועלת (2018) נפוץ

לילך יסעור קורח, במסגרת קורס לעדכון ידע מדעי למורי ביולוגיה 2017-2018

ד"ר לילך יסעור קורח חוקרת בתחום מיקרוביולוגיה סביבתית וחברת סגל במכללה להנדסה אורט בראודה (המחלקה להנדסת ביוטכנולוגיה) מספרת בהרצאתה על חיידקים פיטופתוגנים - חיידקים מחוללי מחלות בצמחים. נזק הנגרם ממחלות צמחים שונות יכול לפגוע באיכות היבול ובכמותו. לעיתים, מחלות צמחים גורמות לאובדן יבול מוחלט וכתוצאה לנזק כלכלי גדול לחקלאי.מצד שני, חיידקים מועילים לצמחים מתקיימים הן בקרקע והן ברקמות הפנימיות של הצמח ויכולים לסייע לגידול הצמח ולהתמודדותו כנגד עקות שונות כולל חיידקים פיטופתוגניים. המשולש: חיידק מועיל - צמח - חיידק מזיק יהיה לב ההרצאה.

צמח פונדקאי, צמח טפיל, חיידקים אנדופיטים, ריזוביום, עלקת, צמח עגבניה, מיקרוביולוגיה סביבתית,  ביוטכנולוגיה וחקלאות,