טוען...

מסמך מאסטר מיקרוב-שף נפוץ

את הסדנה העבירה איילת מימרן שהתבססה על הפופולאריות הרבה לה זוכות תוכניות הכנת האוכל הגודשות את המסכים ויוצרות עניין רב, כדוגמת התכנית מאסטר שף. הסדנה הציגה דרך לרתום את הטרנד גם ללמידה בכיתה. בדומה לאמירה שהצבא צועד על קיבתו, גם למידה משמעותית בביולוגיה צועדת על קיבתה...  

בסדנה הוצעה פעילות המשלבת הכנת מוצרי מזון שונים, כדרך ללמידת התועלת של המיקרואורגניזמים (יכול להשתלב חלקית גם בלמידת נשימה תאית ותסיסה). התלמידים,,שהפכו לשפים עוטי סינר וכובע, למדו על התהליכים הביולוגיים הכרוכים בייצור של יין, בצק שמרים, יוגורט, גבינה, חמוצים ואפילו קפה ואצטון. ולבסוף, כמובן, זכו לארוחה. 
בסיום הסדנה ניתנה רשימת פעילויות משולבות "אוכל", שניתן לשלב בלימודי ביולוגיה בפרט ומדעים בכלל, לאורך שנות התיכון
.
מצורפת המצגת שלוותה את הסדנה, וקובץ הסבר נוסף על הפרויקט.
שם המרצה: איילת מימרן, קרית חינוך "גרוס" קרית גת. [email protected]

תיאור הפעילות והנחיות